torsdag 12 juli 2012

Fläskfilé och kantarellrisoni

Det här är faktiskt bland det godaste jag ätit nån gång!

  • Fläskfilé
  • 300-400 g kantareller
  • smör
  • 4 askar kantarellost
  • 6 dl matlagningsgrädde
  • ev lite Maizena
  • förkokt Risono 1 pkt (torrvara ca 500 g)
  1. Stek fläskfilén i en het stekpanna, krydda
  2. Lägg den sedan i ugnen ca 20 min 225 grader, lägg den sedan i folie
Så här gör du kantarellrisoni:
  1. Koka risonin i ca 11 min
  2. Fräs kantarellerna i smör
  3. Tillsätt kantarellost, grädde och ev maizena och låt puttra ihop tills det blir tjockare
  4. Vid servering rör man ner risonin så det blir som en krämig risotto
Passar bra med sallad till och naturligtvis ett gott rött vin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar